Logbog – FLL – Sorø konkurrence 2009

Her findes logbogen for Mind-team.
På denne måde er det muligt at følge arbejdsprocessen mht. både det praktiske og teoretiske arbejde.

First Lego League – FLL – består en teoretisk og en praktisk del.

35 Responses

Skriv en kommentar»
 1. Louis

  17/9
  vi købte plader og brader da vi kom hjem måldte vi det hele op og og satte streger som mål.
  så satte vi det hele sammen og sikrede at det var helt lige og perfekt efter det holdte vi en lille pavse på 5 minudter
  efter det begyndte vi at slibe det glat og pænt. Da det var næsten heldt glat tog william hjem for dig han skulle dele aviser ud. Efter at william var tadet af sted sleb jeg det heldt ferdig og fik det ind i tørevær

 2. 17/9
  Louis og jeg mødtes kl. 1 og begyndte at se hvordan man skulle programere en mindstormrobot, altså det vil sige at Louis viste mig hvordan man gjorde. En time før jeg skulle hjem finder vi ud af at Chalotte, Louis mor, havde været nede og købe bordet og delene. så vi går igang med at sætte banderne på. Vi holdte banderne, mens Chalotte skruede skruerne i. Så begyndte vi at slibe banderne, mens vi snakkede om First Lego League – FLL. Det var rart at komme igang og især til sidst hvor vi fik is.

 3. oliver

  19/9
  Vi tager bord op på louis værelse det var svært. først prøvede vi op af den ene trappe, så den anden, til sidst tog vi den op af en stige ude på varandaen. jeg kan ikke lide højder, så det var lidt sværdt for mig at få bordet op først gik jeg ud på varandaen, så gik jeg ind, så gik jeg ud igen og blev der ude og hjalp. så gik vio i gang med at bygge banen. først byggede vi broen den tog lang tid at bygge så det brugte vi en del tid på, så gik vi i gang med at bygge nøglerne det tog også lang tid, men nu påbegyndte vi trafiklysene det gik hurtigt, så lavede louis murene det tog lidt tid, men nu kom der en sjov ting crash test bilen den var virkelig sindsyg sjov at lave tihitihitihi.

 4. Louis

  18/9
  erfter skole mødtes mig og william hjemme hos mig og vi begyndte at male banens kanter og sider.
  vi havde kun en pensel at male med så vi skiftede med at male når en af os treknte til en pause. Da vi kun mangle to af siderne kørte jeg ned og handlede is til mig og William
  da jeg kom hjem manglede william kun en af siderne. Da vi havde spist hvors is tog William hjem og jeg malede færdig og fik banen ind i tørevejr så den kunne stå og tøre.

 5. oliver

  22/9
  jeg købte lego mindstorm 2,0 i bilka,der var fedt i bilka fordi jeg fik mindstorm 2,0 hjemturen tog godt og vel en ½times tid. da jeg kom hjem bygede jeg en robot der kunne skyde med små runde kugler, den var sej jeg fik den til at skyde 1 kugle i sekundet sådan cirka. så bygede jeg en krokodille der kunne bide efter ting den var over fed, og jeg fik den til at bide 1 gang hvert andet sekund den var sindsyg fed men det gjorde lidt ondt at blive bidt af den

 6. oliver

  26/9
  jeg kom klokken ½2 og begyndte at bygge en robot der kunne klare broen det gik super godt lige indtil jeg gik tør for strøm. men så så vi narnia 2 the cronicle of narnia prince caspian og vi fik popcorn og sodavand filmen var rigtig rigtig god den handlede om en prince der hed caspian og han skred fra sit kongerige og fandt to narnianere men så kom der nogle fra hans kongerige og ville dræbe ham men så kom der en rotte og drabte de onde

 7. oliver

  27/9
  jeg har nu overnattet hos louis og jeg sov som en sten. men jeg kunne ikke lave på min robot da den var gået død så jeg lavede en god programering og så hjalp jeg de andre. men så gad vi ikke mere så vi begyndte at spille rollercoaster tycoon 3 ( et computerspil) det var extramt sjovt louis bygede 6 forlystelser jeg bygede 2 william bygede to jeg bygede en bobslæde bane den var fed

 8. louis

  19/9
  Vi møtes hjemme hus mig.
  Og fik med besvær banen op og ind på mit værlse. Og vi var alle glade for at vi var kommet så langt.
  Så skulle banen samles og vi blev hurtigt enige om hvem der gjore hvad. Oliver sad ved computeren og sagde hvilke klodser vi skulle bruge og hvordan de skulle side. William fandt dem og jeg samlede. vi fik hurtigt banen samlet færdig. Vi fik aftensmad og så film og så var vi trætte.

 9. louis

  20/9
  jeg vogne og så at William og Oliver stadig lå og sov. Efter 10 minudter vogne William og vi sad lidt og snakkede
  og ventede på at Oliver vogne. da Oliver var vogn og vi alle tre havde fået tøj på gik vi ned og spiste morgenmad.
  bagefter gik vi op og byggede på vores første robotter. jeg synes det var dejligt at komme i gang med at bygge robotter. William og Oliver deltes om en hjerne og tre motorer. det gik fint synes jeg. jeg hjalp William med at progremere efter at jeg fandt ud af at han prøvede at få robotten til at køre 9000 grader for at få den til at dreje 90 grader. imens vi byggede og programerede hørte vi den fedeste sang vi fandt på youtube .com sangen hedder stamp on the ground. hvis du vil høre den så kilk her.

 10. louis

  How jeg glemte lige adressen til sangen – klik og hør
  http://www.youtube.com/watch?v=qc4VYb_8J8g

 11. louis

  24/9
  jeg skydte mig hjem efter skolle for dig at William og Oliver skulle komme kl halv to.
  da jeg kom hjem sagde min mor at William ikke kunde komme for di at han skulle ud med aviser.
  øv tænke jeg og gik op på mit værlse og tænte computern. da kl blev halv to kom Oliver ikke men jeg kunne ikke gøre
  nådet ned at vendte. Da kl blev to ringede Oliver og sagde at han ikke kunne komme for di at havde ondt i bene og så ikke kunne cykle. øv tænke jeg igen og gik ned og sagde at Oliver ikke kom til min mor.

 12. william

  18/9
  Efter skole cyklede jeg hjem til Louis og der bygyndte vi at male bordet, vi havde kun en pensel, så efter at have blandet malingen op med terbentin tog louis fat om den første side. Der gik en halv time uden at han var blevet færdi med den – han manglede kun et lille stykke – og så sagde Chalotte at Louis skulle cykle ned erfter nogle is der var på tilbud, og jeg malede vidre. Da Louis kom tilbage maglede jeg halv delen af toppen på en side. Så spiste vi is. Men da jeg så at klokken var 15.05 og jeg skulle være hjemme klokken 15.00 sagde jeg farvel og havde nær glemt min cykelhjelm da jeg skulle cykle hjem.

 13. louis

  26/9
  vi møtes Oliver og William og mig hjemme hos mig.
  vi gik op på mit værlse og gik i gang med at programer robotterne.
  efter lidt kom min mor op og sagde at vi skulle start på den teoretiske opgave om transports.
  vi fandt ud af at vores lokalområde er Stenlille og omegnen.
  og at vilke transports midler. fx busser bil tog lastbiler postbiler og traktorer.

 14. william

  Klokken 14.30 mødtes vi hos Louis. Jeg så at Louis havde malet bordet færdig så vi snakkede lidt om hvad vi skulle. Chalotte sagde at vi skulle tage bordet op på Loius værelse og bygge der. Det gjorde vi så. Først prøvede vi at få den op af trappen, med det resultat at bordet malede noget af trappen. Så kom vi i tanke om at vi kunnefå den op af altanen. Oliver var højteskræk, men det lykkedes ham at overvinde det. Så stilte vi det op, og begyndte at samle tingene. Klokken 19.00 var vi færdige og fik aftensmad. Så så vi film og fik popkorn. Da filmen var slut gik vi i seng.

 15. oliver

  4/10 vi begyndte klokken 14 jeg blev skubbet ind under louis’s seng af william det var ikke sjovt jeg lå i klemme jeg fik ondt i min brystkasse avavav jeg sagde til william at han skulle prøve at få mig ud det gik ikke så godt så jeg fik endnu mere ondt i brystkassen så jeg prøvede at komme længere ind så det ikke gjorde ondt men william skubbede mig længere ind så jeg bankede ind i væggen så prøvede jeg at komme ud men det gik kun til senge kanten så sagde jeg til william at han skulle prøve at få mig ud det ignorede han så jeg lå der og skreg at han skulle hjælpe mig ud men gæt endgang han ignorede mig bare til sidst hjalp han mig ud.

 16. william

  20/9
  Jeg vågnede først om morgenen og lå lidt og vågnede. Lidt efter vågnede Louis og vi snakkede lidt, før vi vækkede Oliver. Så gik vi ned og fik noget at spise. Da vi havde spist gik vi op og byggede videre på robotterne. Jeg satte min robot til at dreje mange, mange grader for at få min robot til at dreje. det eneste den kunne finde ud af at gøre var at køre galt. I mens vi arbejdede hørte vi sangen stamp on the ground. Det var godt at komme vidre, men jeg blev sådan lidt halv sur fordi vi ikke kunne få robotten til at dreje.

 17. william

  26/9
  Da vi mødtes hjemme hos Louis gik vi op på hans værelse og begyndte at programere robotter.
  Oliver havde taget sit eget mindstorm lego med.
  Så kom Chalotte op og sagde at vi skulle gå igang med den teoretiske opgave, der handlede om transport.
  Så vi talte om vores lokal område og hvilke transportmidler vi måtte benytte.
  Så fik vi “lektier” for, som var at at finde på alle de transportmidler vi kendte.
  Det var rart at vi kom igang med den teoretiske opgave.

 18. Louis

  24/10
  jeg pakkede bilen med mindstorm robotterne og alt det lego jeg havde.
  bagefter at jeg havde pakket bilen kørte mig og min mor hen og hentede William og så kørte vi
  afsted mod Sorø akademi hvor vi skulle øve med roboterne og med de hold der også kom. Da vi nådet frem
  kom Oliver. Da vi var kommet igang med at få progremmet fra robotterne ind i computerne virkede det ikke. Det kunne vi ikke fungere på den måde og jeg blev lidt skuffet fordi jeg havde glæde mig til at lave vider på den opgave jeg var igang med. Så måtte jeg starte med en nye opgave robotten skulle løse. Det gik fint. efter 3 timer blev jeg interjyvet af en dame fra avisen, hvor jeg skulle fortælle om hvad jeg synes om at være med i FLL. Jeg synes at det var sjovt at blive interjyvet. Da Oliver og William var taget hjem blev jeg og min mor lidt og hjalp med at ryde op.
  Jeg fik lige hjælp sådan at i kan se en film med de første roboter her http://www.youtube.com/watch?v=CVeH6HEqYeo

 19. william

  1/10 – 23/10
  Louis og jeg mødtedes tit for at se om vi kunne nå at bnlive færdige. Men siden midt i oktober har Oliver næsten ikke været der. Han har ikke meldt afbud er heller ikke kommet, og vi har selv måtte finde ud af at han ikke kom. Men Louis og jeg har til gengæld lavet en masse ting der kunne bruges… sådan da. Louis Kørte ikke tilbage.
  http://www.youtube.com/watch?v=N8rKs-k-MwQ. Men jeg var den første til at tage en nøgle, og få den med hjem. Robotten er skrotet efter som at den ikke kunne være i basen. men vi begyndte at forberede os til prøven. Louis gav mig ideen om at bruge en lyssensore så jeg kunne følge en linje.

 20. william

  24/10
  Louis og Chalotte skulle komme og hente mig, men de kom lidt forsent. Men da vi kom der ud var de kun lige gået i gang med at bygge bordet. Men så gik det i gang, og vi blev delt op, så to hold var oppe at lære at progremere de to andre – der var kun mødt 4 ud af 9 hold op – var nede og prøve på bordene. Vi kunne ikke få programmerne op på computeren, så vi måtte lave nye programmer. Louis ville prøve med at flytte menneskerne hen i målcirklen, jeg ville prøve at få bilen ned, og Oliver og jeg var blevet uvenner, så han ville intet. Men jeg blev ved med at vælte ting som jeg ikke skulle, så jeg ville gerne lære at bruge en ultralydssensore. Men så fandt vi ud af at der var frokost. Vi fik en sandwich hver, en flaske vand, og en pizza. Efter vi havde spist hørte vi dem der stod for det tale og så skulle jeg hjem.

 21. william

  25/10 – 29/10
  Louis og jeg har møtedes mange dage for at bygge og programmere robotterne. Undtaggen den 28. hvor jeg prøvede at lave min del af den teoretiske opgave selv. Men i dag den 29. har Louis fundet en ny måde at samle nøgler og jeg har fået TO adgangsmarkørere ned. Om aftenen kl. 20.00 til kl. 20.48 sad jeg og skrev logbog.

 22. Louis

  William og jeg møtedes mandag og tirstag og onsdag for at bygge og programmere vors robotter. På nær den 28. hvor William prøvede at lave noget af den teoretiske opgave hjemme hos sig selj. Den 29. fandt jeg på en ny måde at samle nøgler og William var så heldig at fået to adgangsmarkørere ned.
  Jeg synes selv at william var meget koncentrerede alle de tre dage
  men jeg var lidt skuffet over at oliver ikke kom den torsdage som vi havde aftalt

 23. Louis

  how jeg glemte lige datoen 25/10 til 29/10

 24. Louis

  1/11
  vi møtedes hjemme hos mig kl 12.00
  hvor mig og William gik i gang med at lave vider på robotterne mens vi ventede på at oliver skulle komme.
  efter lidt kom min mor op og sage at Oliver ikke kunne komme og at vi skulle gå ned i den store stue og lave på den teoretiske opgave. Jeg blev lidt skuffet igen over at
  han ikke kunne komme da vi var ferdige med den teoretiske opgave som jeg ikke vil sige hvad er. Gik vi op og lavde vider på robotterne og jeg fik robotten til at få menneskerne hen i målecirklen og fik samtidig to adgangsmarkørere ned. William fik næsten robotten hen til de adgangsmarkørere som jeg fik ned og fik lavet robotten mindre

 25. oliver

  24/10 jeg blev kørt til videnscenteret i sorø kl 9 til kl 13. jeg kom ikke hjem til louis fordi min far kørte mig derned. jeg kom ind i et stort rum hvor der var en trappe/tribune hvor der var nogle puder på trappe/tribunen. Vi gik ned af trappen og der stod 2 mindstorm borde, hvor vi kunne afprøve vores mindstormrobotter. Louis fik sin robot til at få 5 nøgler. Jeg kunne ikke få min til at virke, så William og jeg satte os til at lege med lego. Vi blev uvenner og William tog fat i min nakke, det gjorde mega ondt. Jeg gik over i kantinen sammen med de andre og fik noget mad. Slut.

 26. oliver

  5/11 Jeg er hos louis og kikke på hvor langt de er andre er nået. Jeg har ikke været med de sidste par gange og jeg syntes de er nået langt. i dag kan jeg ikke hjælpe så meget, da jeg har udslæt inden i mine hænder. Min mor skriver for mig i dag, det jeg dikterer på grund af mine hænder. Vi har øvet fremlæggelsen om en bus og transport, jeg øvede vores slogan. farvel farvel tak for i dag. Vi ses igen igen en anden dag og måske snart.

 27. Louis

  jeg har følt mens at jeg har været med i FLL at
  det var rigtig sjovt men jeg har også føldt det har været en kæmpe stor udfordring at få hollet lavet og få lavet robotterne ( jeg tror at jeg har laver ti forskelige robotter ) og få dem progremeret. det har også været lidt sverdt med at få hele holdet samlet
  og meget af tiden har det kun været mig og William der har mødtes men det kan mest skylles at William bor meget tæt på hvor jeg bor og så har han måske lidt mere lydst til at lave vider end Oilver. Men oliver kæmper med mange ting om ham selv.
  men det har også været spændende at lære mere om selve progremet og se på øve dagen hvad de andre hold havde fundet ud af ( jeg synes at ud af de hold der var, mit holds robotter velfungerende)
  jeg synes også at den tid man har er meget lidt (2.30 minut ) når robotten skal gøre så meget
  og at det at skulle sætte nye jul og ting og sager hurtigt på er lidt stressende.
  Jeg glæder mig til næste år :-)

 28. william

  1 – 4 november
  Louis og jeg har løs den teoretiske opgave og vi har vist oliver det og han kan noget selv. Jeg kan få en nøjle med tilbage, bilen ned og en adgangsmarkør ned. Louis kan “hele det værste hjørne”.

 29. william

  Jeg har været glad for at være med, men det har været meget svært. Nu når vi er færdige glæder jeg mig til næste år hvor vi ved vi skal igang.

 30. william

  WE ARE THE CHAMPIONS

  Vi vandt robotkonkurencen og var nomineret til alle tingene undtagen en.

 31. louis

  :-) hej.
  Det var en spændende tid med mindstorm. Glæder mig til at blive endnu bedre til at lave robotter.

 32. louis

  prøv forsøget det er sjovt :-)

 33. louis

  :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Skriv en kommentar

Din email bliver ikke offentliggjort.

(required)
(required)